Belépés

Biorezonancia

Zöldségek

Lúgosító zöldségek


A mai rohanó világban a rendszertelen étkezés, a
tápanyagokban szegény ételek és a kevés mozgás mind rossz hatással vannak ránk,
és elősegítik az elsavasodást, ami hosszú távon rengeteg betegség
kialakulásában játszhat szerepet. Megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs
fogyasztásával visszafordíthatod ezt a folyamatot, és sokáig megőrizheted
egészséged.

Citrom

A cirom az egyik legjobb C-vitamin forrásunk, azonban ezen kívül más jó hatásai
is vannak szervezetünkre, például remekül lehet vele lúgosítani. Mivel
cukortartalma elég alacsony, nem savasítja el a szervezetet. Étkezés előtt egy
kanál citromlé segíti az emésztést, és megköti a felesleges zsírokat.

Szőlő

Nagyon intenzív lúgosító hatással rendelkezik. Magas glükóztartalmának
köszönhetően fizikailag és szellemileg is nagyon frissítően hat a ránk. Olyan
fontos anyagokat tartalmaz, mint a C-, B-vitamin, folsav, biotin, kálium,
foszfor, kalcium és cink. Még jobb hatást érhetsz el, ha aszalt formában
fogyasztod, így egész nap nassolhatsz belőle.

Banán

A banán rengeteg egészségvédő és gyógyító hatással rendelkezik a lúgosítás
mellett. Magas káliumtartalma segíti az izmok és az idegrendszer működését,
emellett magas rost- és C-vitamin tartalma jót tesz a szívnek és az
érrendszernek is.

Alma

Segít kiegyenlíteni a szervezet egyensúlyát. A héjában lévő cellulóz tisztítja
a bélrendszert, a gyümölcshúsban lévő pektin pedig, mivel oldható rost,
megakadályozza a rossz koleszterinek lerakódását az érfalakon.

Dinnye

Bármilyen fajtáját kedveled, biztos lehetsz benne, hogy nagyon egészséges. Azon
kívül, hogy lúgosít, segíthet megelőzni a szív- és érrendszer betegségeinek
kialakulását, valamint megóv a rákbetegségek ellen.

Cékla

Ez a vörös színű zöldségünk igazi szuper lúgosító. De találhatók benne olyan
oldható élelmi rostok is, melyeknek köszönhetően csökkenthető a koleszterin
szint. Kálium tartalma serkenti a szervezet teljesítőképességét, és nagy
mennyiségben tudja a szervezet felvenni belőle a vérképzéshez szükséges
anyagokat.

Uborka

Igazán nagy segítség, ha helyre akarod állítani szervezeted pH-értékét, hiszen
nagyon jó lúgosító hatású zöldség. Káliumtartalma jótékonyan hat a vesékre és
gyorsítja a méregtelenítést. Akár nyersen, akár más formában is nagyon
egészséges.

Krumpli

Rendkívül gazdag mindenféle, szervezetünk számára nagyon fontos anyagban, mint
a C-vitamin és a B-vitaminok, ásványi anyagok, ballasztanyagok és növényi
fehérjék. Utóbbiakra szervezetünk anyagcseréjében van nagyon nagy szükségünk.
Jó, ha más köreteket, mint a tészta, vagy a kenyér, inkább valamilyen
krumpliból készült étellel helyettesíted.

Brokkoli

A legújabb elméletek szerint ez az egyetlen hosszú távú lúgosító.
Fogyasztásakor a szervezet sejtjeiben lúg raktározódik el, ezért nagyon
hatásos. Gazdag kalciumforrás, így segíti a csontképződést és megőrzi azok
egészségét, emellett serkenti az emésztést, és alacsony zsírtartalma miatt
nagyon jó diétás étel.

Spenót

Az egyik leghatékonyabb lúgosító. Oxálsav található benne, ami serkenti a
emésztést. Ezen kívül gazdag folsavban, ami szükséges a vérképzéshez,
B-vitaminokban melyek gyorsítják az anyagcsere folyamatokat, és K-vitaminban,
ami serkenti a vesék működését és szükséges a csontképződéshez.